Novi raspored od 11.4.2016. godine PDF Print

Novi raspored od 11.4.2016. godine

 

 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine PDF Print

Kao i svake godine učenici naše škole zajedno sa nastavnicima su obilježili su Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tako i ove godine u srijedu 25.11.2015. godine u fiskulturnoj Sali naše škole održana je priredba povodom Dana državnosti BiH. Koliko nastavnici, toliko i učenici dali su svoj doprinos i uljepšali program sljedećim tačkama: recitacijama, ritmičkim plesovima, horom i drugim mnogobrojnim tačkama. Također, na ulazu u dvoranu učenici kreativne sekcije prodavali su čestitke. Uspjeli su sve prodati. Ovo je bila jedna od ljepših priredbi i ja se nadam da ćemo i sljedeće priredbe obilježavati na sličan način.

Asmira Gorani VII-2

 

 
SPORTSKI DAN PDF Print

U ponedjeljak, 05.10.2015. godine, u Sedmoj osnovnoj školi u Gornjem Rahiću, realiziran je sportski dan.

Učenici razredne i predmetne nastave, zajedno sa svojim nastavnicima bili su pred školom u ranim jutarnjim satima. Tačno u 8.30 započele su raznovrsne sportske aktivnosti: kros za sve učenike predmetne nastave, natezanje konopca, takmičenje u fudbalu i odbojci.

Učenici razredne nastave svoje aktivnosti su realizirali na velikom igralištu.

Atmosfera je bila vrlo uzbudljiva, čulo se navijanje, smijeh, a i graja sretnih i zadovoljnih učenika koji su oko 12 sati otišli svojim kućama.

Novinarska sekcija

 
Seecel PDF Print

Naša škola je jedna od 12 škola u Bosni i Hercegovini koje su uključene u projekat SEECEL. Riječ je o projektu čiji je cilj razvoj poduzetničkih kompetencija u osnovnim i srednjim školama Jugoistočne Evrope. Države uključene u ovaj projekat su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska. Cijeli program podržan je od Evropske unije a u našojzemlji je pod pokroviteljstvom Državne agencije za predškolsko, osnovno i srednj eobrazovanje.

U okviru ovog projekta naša škola već drugu godinu zaredom organizira niz aktivnosti kako bi kod učenika razvila kreativne i inovativne sposobnosti koje bi im mogle koristiti u nastavku školovanja ili jednoga dana u pokretanju vlastitog biznisa. Oveškolske godine na tome intezivno radi sekcija kreativnih poduzetnika. Prva aktivnostbila je izrada čestitki koje su prodavane povodom Dana državnosti. Za nas, učenike, čestitke su bile jako vrijedne jer smo u njih uložili puno truda, rada i ljubavi. Ovisno od uloženog materijala cijene čestitki su varirale od 0.5 do 2 KM. Članovi sekcije su uživali i u izradi, ali i u prodaji. Naime, kraj svakog stola s ponosom su stajali zaduženi učenici. Svečestitke su prodane u kratkom roku, a naša kasa je bogatija za 82 KM. Zarađeni novac, kao pravi poduzetnici ulažemo u kupovinu materijala za naše naredne aktivnosti. Sljedeća prodaja naših proizvoda planirana je za Osmi mart. Bit ćete iznenađeni kvalitetom i kvantitetom!

 

Maida Čačković  VII-1

 
Dan roma obilježen i u našoj školi PDF Print

Najbrojnija nacionalna manjina u našoj sredini jesu Romi. Romi su narod porijekom iz Indije,
Kao Dan roma slavi se 8 april,kada je 1971. godine na Prvom internacionalnom kongresu roma donesena odluka da se ovaj narod zove imenom Romi. Tada je usvojena i zastava roma
koju čine dvije boje:

plava- simbol nebekog prostranstva i slobode

zelena- simbol puta,trave

točak u sredini- koji simbolizira vječno lutanje Roma.

Učenici Historijske sekcije su pripremili prigodan edukativno-zabavni program.

Putem prezentacije o najznačajnijim karakteristikama romske historije,običaja i kulture obogatili su naša skromna znanja o ovom narodu te ukazali na položaj Roma u našem društvu.Zabavni program se sastojao od recitacija na romskom i bosanskom jeziku,izvođenju romske himne,pjesama i igara.U programu su sudjelovali i učenici naše škole Sakib,Fikreta i Danijela.Prisutni su se zasladili jednostavnim romskim kolačem. Nakon toga Vermont u saradnji sa Policijom Brčko distrikta organizovao je prigodnu radionicu o predrasudama i stereotipima. Svim Romima žeimo sretan praznik!

BAKTALO BIBUĆAKO!

 
« StartPrev12345678NextEnd »

Glasanje

Da li varate na kontrolnom?
 

Kraj školske godine

Naše slike

slika9_v.jpg