Takmičenje - ODBOJKA PDF Print

Dana, 11.2.2016.godine u našoj školi je održano takmičenje u odbojci za dječake. Učestvovale su sve Osnovne škole sa područja Brčko distrikta osim XV Osnovne škole Šatorovići koja nije prijavila ekipu. Takmičenje je počelo u 9h a završeno je u 16h.Sedma osnovna škola se pokazala kao odličan domaćin i potrudila se da sve prođe u najboljem redu. Svaka ekipa je dobila diplomu za učešće, dok su pobjedničke ekipe dobile pehare i diplome o osvojenim mjestima

1.Mjesto osvojila je Prva osnovna škola

2.Mjesto osvojila je Jedanaesta Osnovna škola

3.Mjesto osvojila je Deseta Osnovna škola

Čestitamo svima

 
HUMANOST NA DJELU PDF Print

Vijeće učenika JU Sedme osnovne škole pokrenulo je humanitarnu akciju za učenika Zahirović Sajdina koji pohađa nastavu u posebnom odjeljenju naše škole. Sajdin je životne dobi od 8 godina i inače živi u Rašljanima u teškim uslovima. Osima Sajdina njegovu porodicu čine: majka otac, brat od 5 godina,djed i nena. Kao i za svaku akciju i ovaj put naši dragi učenici , njihovi roditelji, kolektiv JU Sedme osnovne škole su dali doprinos i učinili da kao i svaki put budemo ponosni jer smo prije svega ljudi,savjesni i humani. Akcija je trajala dva dana sakupljanja osnovnih životnih namirnica, odjeće, obuće, školskog pribora i novčanih sredstava.Treći dan naši vrijedni učenici uz saradnju sa nastavnicama, socijalnom radnicom i psihologom koji inače vode Vijeće učenika su spremili (spakovali) namirnice i novčanih prilog. S obzirom da porodica živi na nepristupačnom terenu i da su jako loši vremenski uslovi( snijeg koji se nije bio otopio) podršku nam je pružilo Odjeljenje za javnu bezbijednost i Gorska služba spašavanja koji su nam pomogli da paketi stignu na adresu porodice Zahirović. U četvrtak dana 02.02.2017. godine porodici su dostavljeni paketi kao i novčani prilog.

 
Međunarodni dan srednjoškolaca PDF Print

17.novembra u našem gradu obiježen je Međunarodni dan srednjoškolaca. Tim povodom učenice naše škole Ajla Šibonjić, Semina Halilović, Melisa Saihović i Amila Halilović prisustvovale su ovoj manifestaciji, te nam prenijele najljepše utiske. Inače, ovaj datum se u svijetu obilježava od 1940. godine kao pomen na praške srednjoškolce i studente koji su, zbog mirnih protesta, strijeljani bez suđenja i presude.

 
OBAVJEŠTENJE - VAŽNO!!!! PDF Print

Obavještavamo roditelje,odnosno staratelje djece koja do 01.04.2017.godine pune 6 godina, a koja ne pohađaju predškolsku ustanovu da će se u prostorijama JU Sedme osnovne škole u periodu od 09.01.-13.01.2017.godine od 9 do 15h vršiti evidentiranje ( registracija) djece za polazak u pripremnu školu.

 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine PDF Print

Kao i svake godine učenici naše škole zajedno sa nastavnicima su obilježili su Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tako i ove godine u srijedu 25.11.2015. godine u fiskulturnoj Sali naše škole održana je priredba povodom Dana državnosti BiH. Koliko nastavnici, toliko i učenici dali su svoj doprinos i uljepšali program sljedećim tačkama: recitacijama, ritmičkim plesovima, horom i drugim mnogobrojnim tačkama. Također, na ulazu u dvoranu učenici kreativne sekcije prodavali su čestitke. Uspjeli su sve prodati. Ovo je bila jedna od ljepših priredbi i ja se nadam da ćemo i sljedeće priredbe obilježavati na sličan način.

Asmira Gorani VII-2

 

 
« StartPrev12345678NextEnd »

Glasanje

Da li varate na kontrolnom?
 

Naše slike

slika6_v.jpg